SPAKENBURGS HART

INGREDIENTEN

voor het glazuur

250 gram margarine

250 gram suiker

350 gram bloem

1 theelepel baking soda

snufje zout

1 deciliter water

2 eieren

350 gram poedersuiker

bereiding

Kneed deeg van alle ingrediënten samen in een keukenmachine. Maak een plak van het deeg, wikkel die in huishoudfolie en laat die twee uur in de koelkast rusten. Maak daarna het fondant: splits het eiwit van de eidooier en klop de eiwitten stijf. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix dit op lage snelheid door de eiwitten totdat je een dik, wit, glazuur hebt. Schep dit in een spuitzak. Verwarm je oven voor op 160 0C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 6 mm dik. Snijd er een hart uit. Bak de koek 15 minuten tot deze lichtgoudbruin van kleur is.