SPAKENBURGS HART
INGREDIENTEN
voor het glazuur
250 gram margarine
250 gram suiker
350 gram bloem
1 theelepel baking soda
snufje zout
1 deciliter water
2 eieren
350 gram poedersuiker
bereiding
Kneed deeg van alle ingrediënten samen in een keukenmachine. Maak een plak van het deeg, wikkel die in huishoudfolie en laat die twee uur in de koelkast rusten. Maak daarna het fondant: splits het eiwit van de eidooier en klop de eiwitten stijf. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix dit op lage snelheid door de eiwitten totdat je een dik, wit, glazuur hebt. Schep dit in een spuitzak. Verwarm je oven voor op 160 0C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 6 mm dik. Snijd er een hart uit. Bak de koek 15 minuten tot deze lichtgoudbruin van kleur is.
Maak jouw eigen website met JouwWeb